Türkiye'de iki yabancı evlenebilir mi?

Evet, iki yabancı uyruklunun yasal bazı prosedürleri yerine getirdikten sonra Türkiye’de evlenmesinde herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır.

Evlendirme yönetmeliği’ne göre aynı ya da farklı uyruklu yabancı iki kişi, yetkili Türk evlendirme memuru önünde evlenebilirler.Aynı devlet vatandaşı olan iki yabancı kendi milli kanunları yetki vermiş olduğu takdirde, o devletin Türkiye’deki temsilcilikleri önünde evlenme yapabilecekleri gibi yetkili Türk makamları önünde de evlenebilirler. Yabancıların evlenme isteklerine dair müracaatları evlendirme memurluğunca kabul edilir ve Evlendirme Yönetmeliğinin Türk vatandaşlarının evlenmeleri hakkındaki hükümleri yabancılar için de uygulanır.

Türkiye’de evlenmek isteyen yabancılar evlenme ehliyet belgesini vatandaşı olduğu devlet makamlarından bizzat temin etmesi gerekir. Bunun mümkün olmaması halinde bu belge evlendirme memurları tarafından Genel Müdürlük aracılığı ile de istenebilir.

Evlenme Ehliyet Belgesi nedir?

Evlenme ehliyet belgesi olarak nelerin kabul edileceği Evlendirme Yönetmeliğinin 20.maddesinin 7.fıkrasında düzenlenmiştir. Buna göre; Yabancılar için, yetkili merkezi makamlarca veya o devletin yerel temsilcilikleri tarafından kişinin adını, soyadını, ana ve baba adı ile doğum tarihini ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığını gösterir şekilde düzenlenerek verilmiş ve usulüne göre tasdik edilmiş olan belge, evlenme ehliyet belgesi kabul edilir.
Evlenme ehliyet belgesi yabancıların kimlik bilgilerini içermeli ve aynı zamanda kayıttaki bilgi ve belgelere göre evlenmesine engel bir halinin olup olmadığını belirtir şekilde düzenlenmiş olması gereklidir.

Sonuç olarak; evlenme ehliyet belgelerini alan yabancılar müracaat ederek yetkili Türk evlendirme memuru önünde evlenebilirler.

Daha fazla bilgi ve ücretli danışmanlık veya avukatlık hizmeti almak için Çiçek Hukuk ve Danışmanlık ile iletişim kurabilirsiniz.

Kaynaklar:
Evlendirme Yönetmeliği
1- https://www.nvi.gov.tr/evlenme-islemleri

2- https://www.atakurumsal.com/yabancilar-turkiyede-evlenebilir-mi/

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Whatsapp İletişim Hattı